Zwemclub Polaris

De vereniging vindt zijn oorsprong in het dorp Erica waar op 19 augustus 1974 onder de naam zwem & poloclub Erica een aantal zwemfanaten hun droom; een eigen vereniging waarmaakten. Deze vereniging, die vooral gebruik maakte van het openlucht zwembad in Erica en het binnenbad te Emmen, kent een rijk verleden. Vele jaren werd met veel plezier aan de sport invulling gegeven aan het verenigingsleven in Erica.

Met de komst van het binnenbad in Klazienaveen ontstond een verschuiving van dit verenigingsleven naar laatstgenoemde plaats. Uiteindelijk werd het Neptunusbad een vaste thuisbasis voor de vereniging. Omdat daar helaas om technische redenen geen waterpolo gespeeld mocht worden verdween deze tak van sport binnen de vereniging. Eén en ander was aanleiding tot een naamsverandering: ZC Polaris.

ZC Polaris richt zich, naast het verenigingsleven, ten volle op de zwemwedstrijdsport. Langzaam werd de afgelopen jaren gewerkt aan een zwemteam dat zich steeds beter kon meten met de verenigingen in de omgeving van Emmen. ZC Polaris neemt deel aan de A-competitie van KNZB Regio Noord-Nederland.

Naast het wedstrijdzwemmen richt ZC Polaris zich op het recreatieve zwemmen voor de jongere en de oudere zwemmers. Onder begeleiding van onze enthousiaste te trainers wordt aan techniek en conditie gewerkt.