Wedstrijdzwemmen

De zwemmers van ZC Polaris zijn actief in meerdere competities. Onze jongste leden en de meer recreatieve zwemmers kunnen meedoen aan de I competitie. Deze competitie is opgezet in samenwerking met verenigingen uit de omgeving en heeft ten doel om ervaring op te doen en vooral veel lol met elkaar te hebben. Er zijn heuse zwemmedailles te verdienen!

ZC Polaris doet ook mee aan de nationale verenigingscompetitie van de KNZB. Wij zwemmen in de KNZB Regio A-competitie. Zie verder op de site voor meer informatie over deze wedstrijden.

Daarnaast worden door de KNZB Noord-Nederland volgens landelijke norm circuits georganiseerd. deze wedstrijden zijn vooral om ervaring op te doen en te leren wedstrijdzwemmen op hoger niveau. Zie verder onder het kopje circuits.

Uiteraard is voor veel zwemmers het uiteindelijke doel mee te kunnen doen aan bv ONK, NJK, Noordelijke kampioenschappen, Drentse kampioenschappen of de Speedo Jaargangwedstrijden. Daarvoor kunnen de zwemmers hun tijden verbeteren op Limietwedstrijden.

Onze masters hebben hun eigen circuit met leuke wedstrijden op meerdere niveau’s.

Ook doet ZC Polaris al jaren mee aan de 1-uursestafette van ZPC de Pinguin en hebben onze zwemmers mee kunnen doen aan het Zegsteintoernooi van ZPC Bubble.