Mioniorenfinales 2019

Geplaatst: 05-06-2019

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni zijn we met 6 minioren zwemmers naar Heerenveen gegaan voor de Noordelijke miniorenfinales. Alleen de snelste 24 zwemmers per leeftijd per afstand zijn uitgenodigd om aan deze wedstrijd deel te nemen. Het is dus al heel knap als je hier aan mee mag doen! Bij alle 6 waren de zenuwen flink aanwezig. Voor 5 van de 6 was dit hun aller eerste miniorenfinales, alleen Sophie had vorig jaar ook al meegedaan.
 
Sophie mocht voor Polaris het spits afbijten op de 100rug. De zaterdag was niet helaas niet haar geluksdag. Ze zwom op de 100rug een hele mooie tijd, maar helaas ging haar 2e keerpunt niet helemaal goed waardoor ze gediskwalificeerd werd. De 50vlinder ging bij de start een beetje mis. Wel een flinke verbetering van haar inschrijftijd, maar ze had in de 200wissel al eens sneller gezwommen. Ze sloot af met de 100vrij. Helaas kreeg ze nu bij de start allemaal water in haar brilletje waardoor ze niets meer zag en dus probeerde haar brilletje af te zetten. Desondanks zwom ze maar een klein beetje boven haar pr. Op de zondag zwom Sophie nog de 100school en de zware 200wissel. De 100school bleef ze er heel goed op letten dat ze zich mooi lang maakte en dat resulteerde in een pr. De energie was behoorlijk leeg en dan stond de zware 200wissel nog op het programma. Een verbetering van haar pr van 3 week terug zat er niet in, maar wel liet ze mooi zwemmen zien met nog een flinke eindsprint op het laatst.
 
Colin had zich voor 3 afstanden geplaatst. De 100rug en 100vrij op zaterdag en de 100school op zondag. Voor Colin was het doel om het netjes zwemmen om te zetten in hard zwemmen en dat resulteerde in een heel mooi pr op de 100rug. Op de 100vrij net geen pr, maar wel weer heel goed en netjes gezwommen. Op de 100school was het een beetje zoeken naar het goede ritme, wat helaas niet helemaal gevonden werd en dus ook geen pr.
 
Norell is de jongste van de groep en had zich al op 2 afstanden geplaatst. Ze zwemt tegen meisjes die een jaar ouder zijn, dus dan is het al heel erg knap dat je mee mag doen. Ze zwom de 100school en 100vrij. Ze begon met de 100school waarin ze liet zien dat ze met heel goed lang maken een heel dik pr zwom. Tijdens de 100vrij bleek dat twee keer 100meter zwemmen op 1 dag toch nog wel heel zwaar is en hier helaas net geen pr. Wel was haar tussentijd op de 50vrij een nieuw pr!
 
Kyran had zich alleen op de 100vrij geplaatst en wou graag laten zien dat hij niet voor niets naar Heerenveen was gekomen. Hij ging super snel van start, waardoor het laatste baantje heel zwaar was, maar toch een heel dik pr voor hem op zowel zijn 100vrij als zijn tussentijd op de 50vrij. De 100vrij ging 7 seconde sneller en de 50vrij 2 seconde sneller dan zijn pr’s!
 
Daequan zwom dit weekend 5x. Hij begon met de 100school. Hij zwom heel mooi, maar helaas ging zijn onderwaterfase niet helemaal goed waardoor hij, net als Sophie, begon met een diskwalificatie. De 100vrij zwom hij in dezelfde serie als Kyran. Waar Kyran heel hard van start ging, ging Daequan iets rustiger van start om de 2e 50meter alles eruit te halen. Helaas iets te rustig van start, waardoor een pr er deze keer niet in zat. Op dag 2 stonden de 100wissel, 50vlinder en 100rug op het programma. Met heel krachtig zwemmen en lange onderwaterfases zwom hij naar een dik pr op de 100wissel. Op de 50vlinder was het doel om op een hoog tempo te zwemmen. Dat bleek nog best wel lastig en helaas nu geen pr. Dat de energie nog niet op was bleek wel op de 100rug, want zijn pr werd heel dik verbeterd met 9 seconde.
 
Wessel zwom bijna hetzelfde programma als Daequan, alleen de 100school zwom hij niet. Hij zwom tegen jongens die een jaar ouder zijn, dus als je je dan op 4 afstanden plaatst is dat hartstikke goed. Hij begon met de 100vrij. De zenuwen waren flink aanwezig waardoor z’n benen vergaten ook heel hard mee te zwemmen. Helaas geen pr. Op de zondag was dus ook het doel om flink met die benen te gaan zwemmen en dat lukte! Wessel kan alle slagen heel netjes zwemmen en dat liet hij zien op de 100wissel. Het resultaat was dan ook een dik pr. Zijn pr op de 50vlinder is nog maar een paar weken oud. Heel netjes gezwommen, maar toch net geen pr. Dat er toch nog wat energie in het lichaam zat was te zien op de afsluitende 100rug. Het doel was om flink de benen te gebruiken en dat was dan ook heel goed te zien met als resultaat ook voor Wessel een heel dik pr en voor het eerst onder de 2 minuten!
 
De zaterdag werd afgesloten met een estafette 4x50vrij minioren 4 en jonger. Dit zijn de kinderen die geboren zijn in 2009 of later. Voor Polaris mochten Sophie, Kyran, Norell en Daequan zwemmen. Alle 4 al hard en veel gezwommen, dus toch al een beetje vermoeid aan de start, maar het resultaat was heel goed! Er werd als 6e aangetikt dus een medaille leek er niet in te zitten, totdat we thuis de uitslagen bekeken en zagen dat er 3 teams gediskwalificeerd waren en wij dus 3e geworden waren en zondag onze medailles nog mochten ophalen! Een hele knappe prestatie om met je team toch 3e van Noord Nederland te worden, iets wat niet veel kunnen zeggen!
 
De sfeer en gezelligheid onderling was fantastisch en voor allemaal stond 1 ding vast: Volgend seizoen willen ze hier weer staan! Monique & Ramona bedankt voor jullie hulp bij het ploegleiden. Renate en Monique bedankt voor het klokken. En tenslotte natuurlijk bedankt aan alle ouders en supporters voor jullie aanmoedigingen en enthousiasme!
 
bron: Lotte Rolink

 

allen

 

> Naar het nieuws overzicht